Du er her: 

Kunst

Skiftende udstillinger kan ses i Sognehusets åbningstider. Fernisering på udstillinger bekendtgøres i kalenderen.

Dagny Jepsen

Udstiller i november, december og januar

Fernisering 11. november kl. 11.30

Som barn tegnede jeg meget. Maleriet kom jeg i gang med i en moden alder. Det startede med et kursus på VUC, hvor jeg blev fascineret af legen med farverne. At male er spændende og afslappende, nogen gange håbløst, men rigtig dejligt, når det lykkes at få resultatet frem på lærredet.

Mine motiver er mange: Blomster, landskaber, abstraktioner og andet. Jeg vil gerne prøve det hele.

Når jeg starter på det hvide lærred, har jeg en ide om, hvor jeg vil hen, men det ender tit med noget andet- der kom lige en ny ide som må prøves.

Jeg er selvlært, men jeg har deltaget i en del kurser hos etablerede kunstnere, hvor jeg har tilegnet mig nogle færdigheder og teknikker.

Jeg maler akryl på lærred gerne i glade farver og bruger ofte sand, papir, spartel og andet til at give billederne struktur.

 

 

 

Jari Dolberg

Udstiller i januar og februar

Fernisering 13. januar kl. 11.30

Jari skriver følgende om sig selv som kunstner:

”Når du har besluttet, at du vil være kunstner, må du også beslutte, at du ikke er bange for at gøre dig selv til grin. En anden beslutning er at finde et emne, som virkelig optager dig. Uden et emne, der formår at være en del af dig, bliver det, du laver, automatisk bare en dekoration – et sofastykke.

Efter min mening er den største kunst den, der får dig til at vende tilbage til menneskets skrøbelighed, til menneskets sårbarhed, blottet og gennemsigtig. Det, der efterlader en med tanker. At være menneske.

Jeg er begærlig efter livet og begærlig som kunstner. Min begærlighed og trang til at skabe – lysten til at tage en chance med kunsten og vise den for alverden – giver mig et universelt medie. Alle kan nås med kunst. Alle forstår kunst ud fra deres egne forudsætninger og erfaringer. Og alle har en mening om kunst. Med kunst kan grænser flyttes og i nogle tilfælde endda nedbrydes.

Livet er så kort, og mens jeg stadig kan være – flytte mig, se og føle – så vil jeg have, at livet fortsætter.  For så længe kan jeg sige noget med min kunst, hvor der ellers kun er tavshed.

Jeg tænker, at kunst er en besættelse af livet – af levet liv og i sidste ende, da vi nu kun er mennesker, er besættelsen os selv.

Den måde, som jeg prøver at udtrykke mig på, får mig til at stille spørgsmål ved metoden og hele tiden at udvikle den og finde nye veje. Jo mere jeg arbejder med emnet, jo mere kommer jeg ind i dets dybder. Der opstår en form for magi i arbejdet med at forene farver og form. Det vækker et udtryk, der fængsler én i et øjeblik.

Jeg ser ikke det at være kunstner som en gave, men mere som dette at være receptiv, opfattende og formidlende. Kunstneren er det seende menneske i en til tider tavs verden.

Alt hvad jeg er, bruger jeg i min kunst.”

Kunstudstillinger