Sogneudflugt

En gang årligt arrangerer kirken udflugt for alle sognets beboere.

Sogneudflugt

 

Erritsø Kirkes årlige udflugt går i år både til Kolding og Jelling.

Vi starter med morgenkaffe i vores eget Sognehus kl. 8.30, hvor vi også synger morgensang.

Herefter kører vi i bus til Koldinghus, hvor vi får en samlet introduktion til Koldinghus’ historie, hvorefter der vil være tid til selv at gå rundt og se udstillingerne. I anledning af Koldinghus’ 750 års jubilæum vises bl.a. særudstillingen MAGTENS SMYKKER, hvor prægtige og kongelige smykker fortæller om magt og stil fra 1268 til i dag.

Udstillingen vil gennem et udvalg af prægtige og enestående danske og europæiske eksempler formidle smykkekunstens fascinations- og udsigelseskraft, som den har udtrykt sig i magtens centrum gennem 750 år.

Når frokosten er indtaget – og nogle evt. har været en tur i Kolding by – kører vi til Kongernes Jelling, hvor vi får et foredrag om monumenterne. Efter foredraget bliver der serveret eftermiddagskaffe, og der vil herefter være mulighed for at gå en tur i museet eller til kirken og højene.

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling ligger inde på det store monumentområde, som Harald Blåtand lod indhegne med en palisade, der var vikingetidens største bygningsanlæg. Her findes de to runesten, kirken, skibssætningen og de to høje. Disse har siden 1994 været på UNESCOs verdensarvsliste. 

Prisen for udflugten er 200,00 kr. der betales i bussen. Hjemkomst forventes ca. kl. 18.00.

Tilmelding senest den 1. maj til Sonja Andersen på tlf. 2860 8066 eller

mail levvel@live.dk