Varmestuen

Erritsø Sogn har partnerskab med Kirkens Korshær

I Danmarksgade 79 ligger et rødt hus, som rummer et helt særligt fællesskab: Der er altid friskbrygget kaffe på kanden, og frivillige og ansatte smiler og giver knus til mennesker, som lever på kanten af samfundet. Her kan man komme ind fra gaden, få mad og varmt tøj, tage bad, vaske tøj, låne pc og internet.

Det er Kirkens Korshærs 10 år gamle varmestue, som bor til leje i Trinitatis Sogns tidligere præstebolig. Der er en bl.a. en hyggelig, grøn gårdhave med høns, et rygehus og et stillerum, hvor korshærspræsten hver fredag holder en kort andagt.

Kirkens Korshær er en del af folkekirken men finansierer sit sociale arbejde med overskuddet fra genbrugsbutikker og indsamlede midler. Erritsø Sogn støtter allerede varmestuen. Men behovet for hjælp til socialt udsatte i vores by er stort, og vi ønsker at udvide vores diakonale aktiviteter ved at indgå i et partnerskab med værestedet.

Vi ser frem til at lære varmestuen bedre at kende, bl.a. igennem kvartalsvise nyhedsbreve og besøg. Og så glæder vi os over at kunne bidrage yderligere til, at misbrugere, psykisk syge, hjemløse og ensomme mennesker har et fristed, hvor de møder omsorg, nærvær og respekt.

 

Man kan læse mere om arbejdet på www.fredericia.kirkenskorshaer.dk/