Eftermiddagsmøder

Vi begynder kl. 14.30 med kaffebord og et par sange fra Højskolesangbogen.

Derefter er der foredrag en times tid. Vi slutter ca. kl. 16.30. Kaffen koster 25 kr.

13. november

Rom – Italiens vidunderlige hovedstad

 

Når man en sommerdag står på toppen af Monte Pinco i Rom, kan man med et eneste blik overskue hele den glitrende, solbagte by. Alle de hvide kupler og tårne synes så nær, at man kan række ud efter dem. Man ser ud over kristendommens, kunstens og oldtidens Rom. Byen er så sammensat af de forskellige tidsepoker, at det virker overvældende og pladserne er så store, at de på trods af den tætte romerske trafik virker øde og forladte. Snesevise af corsoer strækker sig på kryds og tværs af Rom, og kolossale paladser breder deres metertykke mure om de henrivende gårdhaver. Hundredevis af kirker og klostre ligger spredt indenfor synsfeltet, og alligevel er der stadig plads til alle Roms triumfbuer, templer og de andre seværdigheder fra oldtiden. Alt dette ser man som en introduktion til Italiens og hele verdens vidunderlige hovedstad. 

Romerne er overbeviste om, at deres by er verdens mest besøgte by gennem tiderne, når millioner af pilgrimme og besøgende hvert år sætter kursen mod den evige stad. Roms byråd bruger det gamle udtryk ”Roma Caput Mundi”, hvilket betyder, at Rom er verdens hovedstad.

Jeg tror, at alle, der besøger Rom fornemmer historiens mange lag, beriges med åndelig inspiration og mættes af kulinariske oplevelser.

11. december

Julen er traditionernes tid, også i kirken, hvor vi her i Erritsø holder julestue med alt, hvad dertil hører af underholdning og julegodter. Traditionen tro vil der være underholdning af vores dejlige kirkekor, og præsten vil også bidrage til løjerne. Mon ikke også der bliver en julekonkurrence i år? Denne eftermiddag vil vi hjælpe hinanden med at bekæmpe decembermørket ved at tænde lys, glæde og  more os og på den måde komme i den rette stemning til jul.

15. januar

Diakonisse i Dansk Vestindien

v/ arkivar Lisbeth Aagaard Lykke

I 1908 rejser diakonisse Maren Cathrine Knudsen fra en gård i Smidstrup vest for Fredericia til tjeneste på Dronning Louises Børnehjem i Frederikssted på St. Croix. Hun taber sit hjerte til børnene i den danske koloni og fortsætter sit arbejde her, efter den danske stat sælger øerne til USA i 1917. Det er først, da kroppen ikke længere klarer arbejdet i det tropiske klima, at hun som pensioneret rejser hjem til Danmark i 1947. Lisbeth Aagaard Lykke, der er arkivar ved Museerne i Fredericia, fortæller om, hvordan man kan spore en historie som Cathrines, hvorfor hun tog afsted og om hvilken virkelighed, der mødte hende på De Vestindiske Øer.

19. februar

På krydstogt fra Australien til Italien

v/Vibeke Nasri.

Jeg var i foråret 2017 alene på krydstogt med ”Costa Luminosa” fra Melbourne i Australien til Italien. Det var den sidste trediedel af en World Cruise på 110 dage, og det var virkelig helt fantastisk.

Jeg rejste til Melbourne med 2 dages ophold i byen og gik derefter ombord på skibet. Jeg havde en balkonkahyt og nød turen og opholdet på skibet. Vi havde ophold i Freemantle, Australien, Colombo, Sri Lanka, 3 byer i Indien, 1½ dag i Dubai, 2 byer i Oman, Aqaba i Jordan (besøgte oldtidsbyen Petra), gennem Suez kanalen, Kreta, Civitavecchia ved Rom, og Savona og hjem fra Milano. Jeg havde medbragt min laptop og nedskrev hver aften, hvad jeg havde oplevet i dagens løb, så jeg har alt på skrift. Jeg vil rigtig gerne vise og fortælle om turen, som var helt utrolig. Mange meget flotte billeder og en god fortælling.

Eftermiddagsmøder

19feb kl. 14:30

Eftermiddagsmøde v. Vibeke Nasri

Vibeke Nasri holder foredraget: 40 dages krydstogt.

19feb kl. 14:30
18mar kl. 14:30

Eftermiddagsmøde v. Hanne Vennevold

Hanne Vennevold kommer og fortæller om kunst.

18mar kl. 14:30

Andre aktiviteter

02feb kl. 10:00

Gudstjeneste v Nikolaj Frøkjær-Jensen

 

02feb kl. 10:00
05feb kl. 17:00

Hverdagsgudstjeneste v. Nikolaj Frøkjær-Jensen

 

05feb kl. 17:00
05feb kl. 18:00

Spiseklubben

Tilmelding senest sidste fredag før spisning til Tommy Hansen 7594 2201 eller Bent …

05feb kl. 18:00
09feb kl. 10:00

Gudstjeneste v. Ole Engberg

Septurgesima

Matt. 25,14-30

09feb kl. 10:00
16feb kl. 10:00

Gudstjeneste v. Nikolaj Frøkjær-Jensen

Seksagesima

Mark 4,26-31

16feb kl. 10:00
20feb kl. 17:00

Menighedsrådsmøde

 

20feb kl. 17:00
Viser 1 til 6 af 13
Første Forrige 1-6 7-12 13-13 Næste Sidste