Du er her: 

Eksistenscafe sæson 2020-21

Vi er nu i gang med anden sæson af Eksistenscafe. Der tages emner op, der henvender sig til voksne under 65 år. Vi mødes kl 18 og hører foredrag, spiser sammen og har debat om emnet. Der er tilmelding af hensyn til maden på e-mail til tilmeld@erritsoe-kirke.dk med navn og antal, senest søndag inden arrangementet. Det koster 100 kr/person, beløbet betales på mødet. Arrangementerne foregår kl 18-21 i Sognehuset.

Hent pdf-side med alle 4 arrangementer. Link her.

Dét, du lyser på, får du mere af

Onsdag 18. november 2020 kl. 18-21

Skoleleder Pernille Aarøe Petersen fra Fredericia Realskole

 Det er nemt at finde ”hullerne i osten”, og ofte er vi selv de bedste til at kigge efter hullerne og finde dem. ”Der ligger altid hundelort på fortovet.” - ”Jeg har SÅ travlt.” - ”Dét kunne have været gjort bedre!”

Vi finder dét, som vi kigger efter. Har vi fokus på fejlfinding, er der altid fejl at finde og rette op på. Kigger vi efter de positive ting, dét der lykkes og solstrålehistorierne, er de der – også på en gråvejrsdag, hvor vi har travlt og bøvler med en svær opgave.

Det fantastiske er, at vi får mere af det, vi kigger efter. Både i vores privatliv og i vores arbejdsliv kan vi træffe valg om, hvad vi retter blikket mod.

Pernille Aarøe Petersen retter gennem små fortællinger fra dagligdag, arbejds- og privatliv lommelygten mod, hvordan vi gennem vores valg af fokus kan få mere af det, som gør os glade og får os til at trives.

 

Om mig

Pernille er 45 år, født og opvokset i Sønderborg, gift og mor til to unge mennesker på 17 og 21 år.

Pernille er uddannet lærer og har en diplomuddannelse i skoleledelse. Hun har arbejdet på flere frie grundskoler og en efterskole. Siden 2010 har Pernille været ansat på Fredericia Realskole, de første 8 år som viceskoleleder og de seneste to et halvt år som skoleleder.

STORE BØRN – erindring om en familie

Onsdag 6. januar 2021 kl. 18-21

Sangerinde og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen

I efteråret 19 udkom sangerinden og forfatteren Elisabeth Gjerluff Nielsens bog ”Store Børn” – erindring om en familie (Gyldendal). Store Børn er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, og samtidig en nutidsskildring af den vanskelige voksne erkendelse af afstand mellem søskende:

Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende samlet i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger terminalt syg på samme lokale sygehus, hvor deres far netop er død. Med udgangspunkt i de dage, hvor begge forældre dør, fortæller Elisabeth Gjerluff Nielsen med stor sans for tiden og dens detaljer om sin barndom i 60’ernes vestjyske provins. Hun perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ - trods fælles opvækst– er kommet så langt fra hinanden, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder

 I forbindelse med bogen tilbyder Elisabeth forfatterbesøg med oplæsning /spørgsmål/debat– en sang eller to og måske en snak med/mellem sal og scene om de overvejelser som får hver hver tredje dansker til at bryde med nære familiemedlemmer og mange af os til at søge og kæmpe med familieforbindelser i det eksistentielle spørgsmål om at være alene eller en del af flokken.

 Elisabeth Gjerluff Nielsen, f. 1957. Uddannet Danmarks Radio(1978-80). Debut som komponist/tekstforfatter/sanger/sangskriver og frontfigur i gruppen Voxpop (1980-83). Herefter  solomusikkarriere med indtil videre 11 soloalbums, senest Rettidig Ømhed 2017. Sideløbende en del radio/tv- /filmmusik og teaterarbejde, og levering af sange og sangtekster til bl.a.  Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, plus adskillige børnesange og bøger, romanen Isdronningen (1999) samt løbende bidrag til antologier, tidsskrifter og aviser, senest indspark og klummer til Berlingske Tidende 2018.

Hjælp - vores børn er ved at blive voksne – og livet forandres

Onsdag d. 10. marts 2021 kl 18-21

Psykolog og familieterapeut Annette Due Madsen

Igennem livet ændres vores roller. Når børn bliver teenagere, skal de mødes på nye måder. Når børnene flytter fra reden, får forældre pludselig mere tid til sig selv og hinanden.

Senere får man måske børnebørn, og det betyder igen at man får nye glæder og nye opgaver.

Hvad indebærer alle disse roller, og hvordan kan vi på en god måde møde disse forandringer i vores familieliv?

 

Foredragsholder

Annette Due Madsen. Chefpsykolog og Familieterapeut. Stifter af Center for Familieudvikling. Har i over 20 år sammen med sin mand bestyret brevkassen i Kristeligt Dagblad ” Spørg om livet”

Hun er mor til tre voksne børn og bedstemor til fem.